PARKERENAMSTERDAMCENTRUM

De parkeerlocatie

#
Parkeer ik altijd overdekt?

In ons overzicht staat altijd vermeld of het een parkeergarage betreft of een parkeerterrein. Ook in de naam vermelden wij of het om een overdekte parkeerplek gaat of een open parkeerterrein.

#
Hoe kom ik binnen de parkeergarage?

De parkeergarages zijn altijd beveiligd met een slagboom. Het verschilt echter per parkeergarage of parkeerterrein hoe u toegang krijgt. Sommigen werken met een QR-code op de reserveringsbevestiging en anderen met een bepaalde code die u moet invullen of uw kenteken. Lees daarom uw reserveringsbevestiging goed door om te zien hoe uw partij dit regelt.

#
Krijg ik een speciale plek toegewezen in de parkeergarage?

Elke parkeerplaats heeft hiervoor zijn eigen regels. Sommigen werken met gereserveerde parkeerplekken die beschikbaar komen zodra u inrijdt en anderen werken met een ander systeem. Welke methode uw parkeergarage of parkeerterrein hanteert staat beschreven in de reserveringsbevestiging. Lees deze daarom goed door.

#
Kan ik parkeren als ik mindervalide ben?

Wij vermelden per parkeerplaats of er parkeerplekken voor mindervaliden beschikbaar zijn. U kunt zelfs filteren op parkeergarages met beschikbare mindervalidenplekken. Op het reserveringsformulier kunt u echter niet aanvinken dat u gebruik wilt maken van deze service. Geef het aan in de opmerkingen dat u hier gebruik van wilt maken en bij aankomst zult u uw reguliere gehandicaptenparkeerkaart moeten gebruiken.

#
Is er een aparte ingang voor gereserveerde parkeerplaatsen?

De meeste parkeergarages hebben geen aparte ingang voor klanten met een boeking. Mocht dit wel het geval zijn, dan staat het beschreven op de reserveringsbevestiging. Er wordt daarentegen wel altijd een plek voor u vrijgehouden. Dat er geen aparte ingang is, betekent wel dat u moet wachten voor u naar binnen kunt zodra er andere klanten voor u staan.

#
De slagboom stond al open en toen reed ik uit. Wat nu?

Als de slagboom al open staat, dan kunt u het beste dit melden bij de intercom. Op deze manier staat het echt geregistreerd dat u bent uitgereden op het afgesproken tijdstip en voorkomt u extra kosten.

#
Wat gebeurt er als de parkeergarage het teken ‘VOL’ aangeeft?

Met uw reservering heeft u de garantie dat u een parkeerplaats heeft in Amsterdam. U kunt dan ook de parkeergarage binnenrijden, zelfs wanneer de rest van de parkeergarage vol zit.

#
Wat gebeurt er wanneer ik langer heb geparkeerd dan waarvoor ik heb gereserveerd?

Voor de tijd dat u langer verblijft zullen er kosten in rekening worden gebracht tegen het normale tarief. Deze extra tijd kunt u bij de betaalautomaat betalen. Vervolgens kunt u met uw parkeerticket richting de uitrijzuil. De slagbomen zullen dan automatisch omhoog gaan.

#
Hebben alle parkeergarages elektrische oplaadpunten?

Elektrisch rijden wordt steeds meer de nieuwe standaard en hier passen de parkeergarages zich op aan. Op dit moment heeft nog niet elke parkeergarage een oplaadpunt. Bekijk daarom in ons overzicht welke parkeergarages in Amsterdam overzicht welke parkeergarages deze voorziening hebben.

#
Moet ik mijn autosleutels afgeven bij de parkeerplaats?

Nee, u hoeft niet uw autosleutels af te geven. Indien dit wel het geval is, dan wordt het expliciet benadrukt in de reserveringsbevestiging.

#
Is er een maximale doorrijhoogte bij de parkeergarages?

De parkeergarages hebben te maken met een maximale doorrijhoogte. Bekijk de hoogte op de detailpagina van de parkeergarage. Bij de parkeerterreinen geldt echter niet altijd een maximale doorrijhoogte. Door het onoverdekte karakter van de parkeerplek is het vaak mogelijk om hogere auto’s te parkeren.

Betaalmethodes

Logo IDeal Logo MasterCard Logo Visa Logo PayPal Logo Giropay Logo Bancontact

Keurmerken