Parkeertips

Klokje icoon

1 Reserveer vooraf

Laat het u niet gebeuren dat u in Amsterdam geen fatsoenlijke parkeerplek meer kunt vinden, omdat u vooraf geen parkeerplaats had gereserveerd. De meeste parkeerplekken die dan nog vrij zijn, zijn onbetaalbaar of liggen ver uit de richting. Om dit te voorkomen kunt u het beste uw parkeerplek alvast reserveren. Dan weet u in elk geval zeker dat u een plek heeft en hoeft u geen onnodige benzine te verspillen. U kunt online eenvoudig een parkeerplaats van een parkeerlocatie boeken.

Vergrootglas icoon

2 Doe onderzoek

Tussen de verschillende parkeerplaatsen kan een behoorlijk prijsverschil zitten. Daarbij kan het lastig zijn om de veiligheid en betrouwbaarheid van de service te beoordelen als u een bepaalde parkeerlocatie nooit eerder heeft gebruikt. Wij raden u daarom aan om niet alleen de prijzen te vergelijken, maar ook te verdiepen in de recente ervaringen van anderen. Zij kunnen u een beter beeld geven over de betreffende parkeerlocatie. Mocht u nog met vragen zitten over een aanbieder, dan kunt u het beste contact opnemen met ons of met de Park and Ride zelf.

Agenda icoon

3 Plan uw vertrek

Het is handig om voordat u vertrekt de route te plannen. Hierdoor weet u hoe laat u van te voren moet vertrekken en kunt u zich daarop instellen. Dit voorkomt dat u op het laatste moment erachter komt dat u te laat vertrokken bent en gehaast op de parkeerplaats aankomt. Dit kan zonde zijn van uw tijd, aangezien uw dag waarschijnlijk uit genoeg activiteiten bestaat. Daarnaast kunt u in de ochtend het beste de fileberichten checken, zodat u eventueel de route aan kan passen of eerder weg kan gaan.

Pijl icoon

4 Vind uw parkeerlocatie gemakkelijk

U doet er ook erg verstandig aan voor uw vertrek de locatie van de parkeerlocatie op te zoeken in Google Maps. Hierdoor krijgt u een idee van hoe de parkeergelegenheid er een beetje uitziet en waar de ligging is. Wanneer u in Google Maps uw eigen locatie invoert en vervolgens die van de parkeerlocatie, krijgt u erg overzichtelijk een lijn te zien die exact uw route uitstippelt. Hierbij krijgt u ook nog eens een route omschrijving. Daarnaast worden er diverse routes aan u voorgelegd. Mocht u dus net hebben gehoord dat er een file is op de weg waar u overheen zou rijden? Geen probleem, dan heeft u ook nog de andere route achter de hand.

Snelheidsmeter icoon

5

Benzine icoon

6

Spaarpot icoon

7 Waardevolle eigendommen uit het zicht

Om inbraak zo goed mogelijk te voorkomen, kunt u het beste uw waardevolle eigendommen uit het zicht zetten. Dit is vooral handig wanneer u parkeert op een onbewaakt parkeerterrein. Nog beter is om geen waardevolle spullen in uw auto te laten en dan ook de hoedenplank uit uw auto te halen, zodat de inbrekers in één opslag zien dat er niks te halen valt. Hierdoor zullen ze minder snel proberen in te breken.

Betaalmethodes

Logo IDeal Logo Visa Logo MasterCard Logo PayPal Logo Sofort Logo Mistercash

Keurmerken

Keurmerk Keurmerk