Oktober in Amsterdam

Amsterdamse grachten met herenhuizen in oktober

Bladeren vallen van de bomen, de dagen worden korter en de tempratuur daalt. In oktober kleurt Amsterdam in de prachtige gele, rode, oranje en bruine kleuren als gevolg van de opkomst van de herfst. Dit betekent niet dat er nu niks meer te doen is in Amsterdam, in tegendeel. Tijdens de herfstvakantie pakken theaters, bioscopen en andere locaties uit met films, voorstellingen, workshops en tentoonstellingen. Allemaal gericht op de kinderen, maar met het culturele seizoen op haar hoogtepunt is er ook voor volwassenen genoeg te beleven in de hoofdstad van het land. Vele muzikanten beginnen hun tour en musea organiseren tentoonstellingen.

Natuur in de binnenstad

Buiten de concertgebouwen en de theaterzalen wordt het oog verblind door een verzameling van duizenden gekleurde bladeren die de straten van de stad bedekken. Maak een mooie wandeling door het bekende Vondelpark van Amsterdam, waarna u kunt opwarmen in een van de talloze koffiezaakjes gevestigd in de binnenstad. Wanneer de zon eenmaal ondergaat is het enkel nodig om de horizon tegemoet te kijken om de lucht te ervaren die geen ander seizoen zo mooi kan weergeven. 

Bezienswaardigheden

Een aantal bezienswaardigheden kennen we allemaal: het Anne Frankhuis, het Rijksmuseum en het Koninklijk Paleis op de Dam. Maar er zijn veel andere bezienswaardigheden die tevens de moeite waard zijn en die zelfs de lokale bevolking weten te verassen. Denk bijvoorbeeld aan een bezoek aan de Vondelbunker. Een overgebleven bunker die in tegenstelling tot vele andere Nederlandse bunkers de tweede wereld oorlog heeft overleeft en tegenwoordig dient als een plek waar vaak concerten, tentoonstellingen en diners plaatsvinden. Komt u niet alleen om Amsterdam beter te leren kennen, maar bent u ook geïnteresseerd in de rest van Nederland? Ervaar dan de This Is Holland 5D vliegervaring. Deze ervaring neemt u binnen negentig minuten mee langs alle hoogtepunten die ons land kent. Gepresenteerd aan de hand van filmbeelden, wordt u vanuit de bewegende simulatiestoelen blootgesteld aan alle verschillende geuren die horen bij de beelden op het scherm. Deze attractie is minder bekend bij toeristen maar is zeker de moeite waard om te bezoeken wanneer u in Amsterdam bent. Na afloop van alle activiteiten kunt u overnachten in een van de vele hotels die Amsterdam kent, en met de hulp van ParkerenAmsterdamCentrum, wacht uw auto u op de goedkoopste en meest veilige parkeerplek op tot wanneer u klaar bent om weer naar huis te gaan.

Betaalmethodes

Logo IDeal Logo Visa Logo MasterCard Logo PayPal Logo Sofort Logo Mistercash

Keurmerken

Keurmerk Keurmerk